Τέχνη Αλυπίας: Η τέχνη του κρασιού
Οι άνθρωποι του κτήματος "Τέχνη Οίνου" μοιράζονται έναν διαρκή ενθουσιασμό για την παραγωγή κρασιών ποιότητας...
Και αυτός ο ενθουσιασμός βρήκε την τέλεια έκφρασή του στη δημιουργία των αμπελώνων και του οινοποιείου του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας.
Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα…
Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος "Τέχνη Οίνου" στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία, ενώ το κομψό, σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος "Τέχνη Οίνου" βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας.
http://www.wineart.gr/
Και αυτός ο ενθουσιασμός βρήκε την τέλεια έκφρασή του στη δημιουργία των αμπελώνων και του οινοποιείου του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας.
Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα…
Το κτήμα, οι αμπελώνες και το οινοποιείο
Πίσω από το Κτήμα "Τέχνη Οίνου" βρίσκονται οι Γιάννης Παπαδόπουλος πολιτικός μηχανικός και Γιάννης Καλαϊτζίδης αρχιτέκτονας μηχανικός , πετυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο. Το ξεκίνημα έγινε το 1993, με μεράκι, αγάπη και έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα.Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος "Τέχνη Οίνου" στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία, ενώ το κομψό, σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος "Τέχνη Οίνου" βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας.
Τέχνη Αλυπίας Λευκό, Τοπικός Οίνος Δράμας.
Ο συνδυασμός του Sauvignon Blanc με το Ασύρτικο είναι υπεύθυνος για αυτό το φρουτώδες και υπέροχα αρωματικό κρασί. Το χρώμα του κρασιού είναι λαμπερό, υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη χαρακτηρίζεται από επίμονο, όλο φρεσκάδα άρωμα εσπεριδοειδών και μάνγκο. Στο στόμα η αφυπνιστική οξύτητα συνδυάζεται με τη διακριτική λιπαρότητα. Απολαύστε το στους 8-10ºC. Συνοδεύει εξαίσια θαλασσινά, ψητά ψάρια, κρέατα με λευκές σάλτσες |
Τέχνη Αλυπίας Ροζέ, Τοπικός Οίνος Δράμας.
Παράγεται από τις ποικιλίες, Syrah, Merlot, Sangiovese, Nebbiolo και Cabernet Sauvignon. Λαμπερό τριανταφυλλένιο χρώμα. Απολαυστικά φρέσκια η μύτη όπου ξεχωρίζει εύκολα η αρωματική παλέτα της ώριμης φράουλας, του βατόμουρου και του βύσινου. Στο στόμα πλούσια δομή, δύναμη και δροσιστική οξύτητα. Απολαύστε το στους 10-12ºC. Δοκιμάστε το με ζυμαρικά, λευκά κρέατα με σάλτσες φρέσκιας ντομάτας, μαγειρευτά λαχανικά (όπως κρασάτα μανιτάρια, ρολά μελιτζάνας, γεμιστές ντομάτες) και κρύα πιάτα φρέσκων αλλαντικών ή τυριών. |
Τέχνη Αλυπίας Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.
Τα σταφύλια του Cabernet Sauvignon του Merlot και του Syrah που συμμετέχουν στην ποικιλιακή σύνθεση του κρασιού οινοποιούνται ξεχωριστά και το χαρμάνι ωριμάζει τουλάχιστον έναν χρόνο σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης. Παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Μετά από την αλκοολική και τη μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το κρασί έχει σκούρο πορφυρό χρώμα. Στο πολύπλοκο και όμορφα εξελιγμένο μπουκέτο κυριαρχούν τα κεράσια και τα δαμάσκηνα, μετά εμφανίζεται η βανίλια, το πιπέρι. Στο στόμα είναι πλούσιο, μεστό και σαρκώδες, με τανίνες μαλακωμένες και καλή δομή. Ένα κρασί με γοητευτικό χαρακτήρα που προτείνεται για μακρόχρονη παλαίωση. Απολαύστε το στους 16-18°C. Συνοδεύεται από εδέσματα υψηλής γευστικής έντασης όπως κυνήγι, κόκκινα κρέατα και πουλερικά με έντονες σάλτσες. Επιδέχεται παλαίωση. |
http://www.wineart.gr/
0 σχόλια