Δοκιμάζοντας συνταγές του κόσμου

by - Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Αυτή την εβδομάδα θα μάθεις να μαγειρεύεις …αλλοδαπά φαγητά. Το menu περιλαμβάνει ινδικές, αργεντίνικες και κουβανέζικες γεύσεις. Ήρθε η ώρα να αποδείξεις στην όποια παρέα σου ότι οι γνώσεις σου στην κουζίνα δεν περιορίζονται στα τηγανιτά αυγά και τα μακαρόνια. Γιατί "αλλοδαπά", θα μου πεις. Γιατί από την εποχή που το fusion και το ethnic πλημμύρισαν ως τάσεις τις κουζίνες του κόσμου, πιο πολύ είμαστε εξοικιωμένοι με τις ξένες σπεσιαλιτές παρά με τις ελληνικές. Από την άλλη, το να οδηγήσεις την καλεσμένη σου σε μια γευστική εξερεύνηση είναι όπως και να το κάνουμε, sexy. Είναι το προοίμιο για μια εξερεύνηση σε άλλου είδους απολαύσεις και ηδονές. Αν πάλι μιλάμε για παρέα, είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον να τους προσφέρεις δυο πιάτα που δεν έχουν ξαναφάει - αρκεί βέβαια να έχουν τη διάθεση να γευτούν κάτι καινούργιο. Μη φοβάσαι. Δεν πρόκειται να σε ρίξουμε στα βαθιά, δεν το θέλουμε κι όλας. Όλοι οι λαοί έχουν εύκολες συνταγές, οι οποίες μάλιστα είναι πεντανόστιμες - αλλά εσύ δε χρειάζεται να το διατυμπανίζεις. Κάνε και λίγο φιγούρα! Απλά χρειάζεσαι μερικά υλικά παραπάνω. Θα τα βρεις ωστόσο εύκολα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, δεν είναι κάτι δύσκολο. Bon Appetit!!!

 

Matambre: Οι συνταγές του ML


matambre.jpg

Πρόκειται για μια πραγματικά ανδρική συνταγή που μας έρχεται από την γη των Gauchos, την Αργεντινή για να αναστατώσει τον ουρανίσκο μας. Με αυτό το φαγητό. σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.



Μερίδες: 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 30’

Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 30’




Υλικά

1 κιλό και 300 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα χωρίς κόκαλο άκοπη (ολόκληρο κομμάτι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού λευκό ξίδι

Aλάτι

Πιπέρι

Μαϊντανός

Θυμάρι




Για τη γέμιση

450 γρ. σπανάκι

4 φέτες μπέικον

πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

4 καρότα

5 βραστά αυγά σφιχτά

½ φλιτζάνι αρακάς

2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού


1 φλιτζάνι νερό

Αλάτι

Πιπέρι



Εκτέλεση: Η προετοιμασία του φαγητού αυτού ξεκινά από την προηγούμενη μέρα, για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα. Σ' ένα βαθύ σκεύος μαρινάρουμε το μοσχάρι με το ξίδι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Την επόμενη μέρα βράζουμε τα καρότα και τηγανίζουμε το μπέικον να γίνει τραγανό. Σε μια επιφάνεια εργασίας, μ' ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε κατά μήκος το κομμάτι του κρέατος κυκλικά μέχρι να φτάσουμε στον πυρήνα του. Μετά από αυτό πρέπει να έχουμε μια λεπτή επιφάνεια κρέατος ανοιγμένη σαν βιβλίο πάνω στον πάγκο μας. Αφού αλατοπιπερώσουμε πολύ καλά το κρέας το καλύπτουμε με τα φύλλα από το σπανάκι. Από πάνω στρώνουμε το μπέικον, τον αρακά, τα καρότα και τα βραστά αυγά. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σφιχτά το κρέας σαν να είναι χαλί. Μόλις το τυλίξουμε το δένουμε με σχοινί κουζίνας και το βάζουμε σ' ένα βαθύ σκεύος φούρνου. Ρίχνουμε τον ζωμό και το νερό και ψήνουμε στους 180° C για μία ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλη μισή ώρα γυρίζοντάς το να ροδίσει από παντού. Το αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε ζεστό ή ακόμα και κρύο.

Mano a mano: Οι συνταγές του ML



mano a mano.jpg
Το κουβανέζικο αυτό ρύζι συμβολίζει την συνύπαρξη των Αράβων που κατέλαβαν την Ισπανία τον 8ο αιώνα με τους Ισπανούς. Αρκετά όμως με την ιστορία. Οι καλεσμένοι σου θα ενθουσιαστούν με αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.




Μερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’

Χρόνος Ψησίματος: 40’



Υλικά


1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


10 φέτες μπέικον

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένο

1 ντομάτα κομμένη καρεδάκια

1 κουταλάκι κύμινο σε σκόνη

½ κουταλάκι πάπρικα

2 φύλλα δάφνης

2 φλιτζάνια ζωμό κότας

4 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες


1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη

2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι

1 κουταλιά χυμό λάιμ

1 κουταλιά ρούμι



Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ντομάτα. Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη και το χυμό λάϊμ. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φασόλια, τα λουκάνικα και τέλος τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για ½ ώρα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι, ραντίζουμε με το ρούμι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


ML συνταγές: Μανιτάρια με πατάτες και κάρι


manitaria me patates kai kari.jpg

Πρόκειται για μία ινδική συνταγή που θα ενθουσιάσει κάθε χορτοφάγο (αν και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σε αυτή τη χώρα). Είναι εύκολο, γρήγορο, δε στοιχίζει ακριβά και μπορείς εύκολα να το συνοδεύσεις με ρύζι basmati.



Μερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 10’

Χρόνος Ψησίματος: 30’



Υλικά


2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

1 μελιτζάνα σε κύβους

250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια

2 κουταλιές σούπας κάρι

150 ml ζωμό λαχανικών

400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα

Ψιλοκομμένο μαϊντανό




Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πατάτα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι οι πατάτες ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρυ, το ζωμό και το γάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati και στολίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: http://www.menslounge.gr/

You May Also Like

0 σχόλια