Δροσερά, γευστικά, ιδανικά για να τα προσφέρεις κι εύκολα να τα ετοιμάσεις!
Cosmopolitan
Υλικά :Χυμός cranberry
Χυμός λάιμ
Βότκα
Εκτέλεση : Βάζουμε πάγο σε ποτήρι martini. Στο σέικερ βάζουμε πάγο, 1 μεζούρα βότκα, χυμό cranberry και μια μικρή τζούρα χυμό λάιμ. Χτυπάμε καλά το σέικερ σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φλοίδες λάιμ.
Mojito
Υλικά :Ρούμι
Χυμός λάιμ
Μαύρη ζάχαρη
Δύοσμος
Σόδα
Εκτέλεση : Κόβουμε μισό λάιμ σε κύβους, προσθέτουμε 5-6 φύλλα δυόμου και 2 κουταλιές μαύη ζάχαρη. Στύβουμε καλά το μείγμα με ένα γουδί και προσθέτουμε πάγο. Συμπληρώνουμε το ρούμι και τελειώνουμε με μια τζούρα σόδας. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου.
Manhattan
Υλικά :Martini Rosso
Agostura
Καναδέζικο ουίσκι
Εκτέλεση : Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο, 2 μεζούρες καναδέζικο ουίσκι, 1 μεζούρα Martini Rosso. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αφού προσθέσουμε 3 σταγόνες Agostura.
Caipirinha
Υλικά :Cachaca
1 λάιμ
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση : Κόβουμε το λάιμ σε κύβους και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Πατάμε και στύβουμε το λάιμ, με το γουδί, τρίβουμε και προσθέτουμε πάγο και στο τέλος κλείνουμε με 1 καλή μεζούρα Cachaca.
Tribeca champagne
Υλικά :Cranberries
Σαμπάνια
Βότκα
Εκτέλεση : Σε ένα ψηλό ποτήρι σαμπάνιας προσθέτουμε 1 μεζούρα βότκα και αρκετά Cranberries.
Pina colada
Υλικά :Batida di Coco
Malibu
Ρούμι
Χυμό ανανά
Γάλα
Εκτέλεση : Ανακατεύουμε στο σέικερ 2 μεζούρες ρούμι, με 1 μεζούρα Batida di Coco, μία τζούρα Malibu, χυμό ανανά και γάλα. Γαρνίρουμε με μία φέτα ανανά.
Back to melon
Υλικά :Πεπόνι
Δυόσμος
Φυσικός χυμός λεμόνι
Ρούμι
Σόδα
Εκτέλεση : Ανακατεύουμε στο μπλέντερ 1 φέτα πεπόνι με 6-7 φύλλα δυόσμου, 1 μεζούρα ρούμι και 1 τζούρα φυσικό χυμό λεμόνι. Στη συνέχεια, χτυπάμε το μείγμα με πάγο και σερβίρουμε, ενώ κλείνουμε με 1 τζούρα σόδας.
Whiskey sour
Υλικά :Bourbon (κατά προτίμηση όχι Jack Daniels)
Φυσικός χυμός λεμόνι
Μέλι
Εκτέλεση : Βάζουμε στο σέικερ 2 μεζούρες Bourbon, 1 μεζούρα φυσικό χυμό λεμόνι και 1 κουταλιά μέλι. Ανακατεύουμε καλά, σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο. Γαρνίρουμε με μισό λεμόνι ή με κερασάκι.
Negroni
Υλικά :Τζιν
Σόδα
Campari
Martini Rosso
Εκτέλεση : Ανακατεύουμε στο σέικερ 2 μεζούρες τζιν, 1 μεζούρα campari και 1 μεζούρα martini rosso. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο και τελειώνουμε με 1 τζούρα σόδας. Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι.
Banana fresh
Υλικά :Τζιν
Μισή μπανάνα
Χυμός λάιμ
Χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση : Ανακατεύουμε στο μπέλντερ μισή μπανάνα με χυμό πορτοκάλι, με 1 μεζούρα τζιν και 1 μεζούρα χυμό λάιμ. Χτυπάτε καλά και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
Lemon Beat
Υλικά :Ρούμι
Χυμός λάιμ
Μέλι
Εκτέλεση : Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε 2 μεζούρες ρούμι, 1 τζούρα χυμό λάιμ και 1 κουτάλι μέλι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
Perpl Passion (Πέρπλ Πάσιον )
Υλικά :1 μζρ. Βότκα
2 μζρ. Χυμό γκρέιπφρουτ
2 μζρ. Χυμό σταφυλιού
Εκτέλεση : Βάζετε τα υλικά να παγώσου. Ανακατεύετε και τα σερβίρετε.
Cocktail Paradise (Κοκτέιλ Παραντάϊζ)
Υλικά :1 μζρ. Τζιν
1 μζρ. Μπράντυ βερίκοκο
1 μζρ. Χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση : Ανακατεύετε με πάγο. Σουρώνετε σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.
Pineapple Fiz (Πάϊναπλ Φιζ)
Υλικά :2 μζρ. Ελαφρ ρούμι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
λίγο πάγο
2 κουταλιές χυμό ανανά
3 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση : Αναμιγνύετε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι με παγάκια. Απογεμίζετε με σόδα κα ανακατεύετε ελαφρά.
Collins Whiskey (Ουίσκυ Κόλινς)
Υλικά :1 1 /3 Ουίσκυ
σόδα
1 κουταλάκι ζάχαρ άχνη
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι. Προσθέτετε αρκετά παγάκια, απογεμίζετε με σόδα και ανακατεύετε. Γαρνίρετε με φέτες πορτοκάλι, λεμόνι και ένα κερασάκι. Σερβίρετε με καλαμάκι.
Old Fashion (Όλντ Φάσιον )
Υλικά :2 μζρ. Ουίσκυ
2 παγάκια
1 κύβο ζάχαρη
3 σταγόνες μπίτερς
Εκτέλεση : Σε ένα ποτήρι όλντ φάσιον ανακατεύετε τη ζάχαρη με μια κουταλιά νερό. Προσθέτετε το ουίσκυ, το μπίτερς και τα παγάκια. Στύβετε από πάνω μια φλούδα λεμονιού και μετά τη ρίχνετε στο ποτό. Γαρνίρετε με ένα κερασάκι και φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού.
Mai Tai
Υλικά :1 1/3 μεζ. ελαφρύ ρούμι
2/3 μεζ. Τριπλ σεκ
1 κουτάλι γρεναδίνη
1 κουτάλι σιρόπι πικραμύγδαλο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λάιμ
Εκτέλεση : Χτυπάτε στο σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Διακοσμείτε σε ένα κερασάκι μαρασκίνο μπηγμένο σε ένα τριγωνικό κομμάτι ανανά.
Margarita
Υλικά :40ml τεκίλα
20ml κουαντρό
10 ml χυμό πράσινου λεμονιού (λάιμ)
Εκτέλεση : Βάζετε για λίγο στην κατάψυξη ένα ανοιχτό κολονάτο ποτήρι για να παγώσει, έπειτα χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Τέλος βρέχετε γύρω – γύρω τα χείλη του ποτηριού με λίγο χυμό λάιμ, αναποδογυρίζετε το ποτήρι σε ένα πιατάκι με αλάτι, για να δημιουργηθεί περίγραμμα στα βρεγμένα χείλη του ποτηριού, ρίχνετε μέσα το μείγμα και σερβίρετε.
Μανχάταν
Υλικά :1 ποτηράκι του λικέρ ουίσκι
3/4 του ποτηριού του λικέρ βερμούτ
1/4 του ποτηριού του λικέρ Ανγκοστούρα
Μερικά παγάκια
Εκτέλεση : Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα παγάκια στο μπλέντερ και τα χτυπάτε για 50’’ . Τέλος αδειάζετε το μείγμα σε ένα φαρδύ χαμηλό ποτήρι, που θα έχετε γεμίσει με παγάκια.
Delice melon (πεπόνι)
Υλικά :150ml τζίντζερ έιλ 60γρ.
πεπόνι 60γρ.
φράουλες
1 κουταλιά γρανίτα πορτοκάλι
1 φράουλα και
ένα «τόξο» πεπόνι με τη φλούδα.
Εκτέλεση : Βάζετε το πεπόνι, τις φράουλες και τη γρανίτα στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε στην υψηλή ταχύτητα για 15 ‘’. Στο μπολ του μπλέντερ ρίχνετε σταδιακά το τζίντζερ έιλ και το ανακατεύετε απαλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος σερβίρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ποτήρι για κοκτέιλ, που γαρνίρετε με μια φράουλα και το κομμάτι του πεπονιού περασμένα σε μπατόν.
Coctail Americana
Υλικά :1 δόση ουίσκι Μπέρμπον
1/2 κουταλάκι του τσαγιού
ζάχαρη
2 στάλες Ανγκοστούρα μπίτερς
σαμπάνια.
Εκτέλεση : Ανακατεύετε το μπέρμπον, τη ζάχαρη και την ανγκοστούρα μπίττερς σε ποτήρι της σαμπάνιας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συμπληρώνετε με σαμπάνια και γαρνίρετε με μία φέτα ροδάκινο.
Πηγή: http://www.asxetos.gr/
0 σχόλια