Γαρίδες σαγανάκι

by - Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

Πολύ γνωστή συνταγή και πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή μπύρα τα μεσημέρια του καλοκαιριού σε ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

Πολύ γνωστή συνταγή και πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή μπύρα τα μεσημέρια του καλοκαιριού σε ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

Χρόνος προετοιμασίας: 30’

Υλικά
500 γραμμάρια γαρίδες.br /> 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
70 ml ούζο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Φέτα

Εκτέλεση: Βάζουμε λάδι στο τηγάνι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Αφού μαραθούν ρίχνουμε τις γαρίδες. Όταν πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές τις σβήνουμε με ούζο. Ρίχνουμε τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τη φέτα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.menslounge.gr/

You May Also Like

0 σχόλια