Τσιπουρομεζέδες για μερακλήδες

by - Κυριακή, Μαρτίου 17, 2013

Με το τσίπουρο συνοδεύεις μοναδικούς και γευστικούς μεζέδες. Τρεις συνταγές για τσιπουροκατάνυξη ...



Φέτα πανέ με μέλι και γλυκάνισο


feta

Υλικά

0,500 γραμ. φέτα σκληρή (όχι λευκό τυρί) κομμένη σε κυβάκια

2 x 2 x 2 εκατοστά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 ½ φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2 αυγά χτυπημένα


1 ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

3 κουταλιές της σούπας ανθόμελο

1 κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο σε κόκκους



Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε τους κύβους της φέτας και τους περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από τη τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει). Τηγανίζουμε τους κύβους ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τους κύβους σε απορροφητικό χαρτί σε μία ορθογώνια πιατέλα σε σειρά και στη συνέχεια τους περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με γλυκάνισο.


Ψιλοκομμένη αγγουροντομάτα με σέλερη και ξυνομυζήθρα


ntomata

Υλικά

4 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένη σέλερη
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

6 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένη τομάτα
2 φλυτζάνια κοπανισμένες κριθαρομπουκιές

4 φλυτζάνια ψιλοκομμένο αγγούρι
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένη κάπαρη
3 φλυτζάνια ξυνομυζήθρα

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι & Πιπέρι




Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από την κριθαροκουλούρα, την ξυνομυζήθρα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε την τριμμένη κριθαροκουλούρα και τοποθετούμε στη κορυφή ένα μπαλάκι ξυνομυζήθρα που προηγουμένως έχουμε ετοιμάσει.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Τραγανή πίτα με ταραμοσαλάτα και μαριναρισμένο γαύρο



gavros

Υλικά


4 πίτες για σουβλάκια κομμένες σε τετράγωνα κομματάκια 4 x 4 εκατοστά

1 φλυτζάνι του τσαγιού ταραμοσαλάτα

1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού μαριναρισμένο γαύρο

1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο

1 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένη τομάτα

1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει). Τηγανίζουμε ομοιόμορφα τις πιτούλες ώστε να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Στη συνέχεια τις αλείφουμε με ταραμοσαλάτα που προηγουμένως την έχουμε ανακατέψει με τον ψιλοκομμένο άνιθο και την ψιλοκομμένη τομάτα.

Παίρνουμε τα γαυράκια, τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στην πίτα (1 γαυράκι πάνω σε κάθε πίτα)



Οι συνταγές είναι από το mezekliki.gr
Πηγή: http://www.menslounge.gr/
--------------------
-->

You May Also Like

0 σχόλια