Σε όσα εστιατόρια κι αν τα σερβίρουν, τα Fajitas είναι πάντα κάτι που θα μοιραστείς. Όχι ότι δεν μπορείς να τα φας όλα μόνος σου, αλλά το σερβίρισμά τους ταιριάζει σε παρέα. Γι' αυτόν το λόγο είναι και ιδανικό φαγητό για να φτιάξεις ένα βράδυ στην παρέα σου.
Είναι χορταστικά, είναι νόστιμα και στην τελική έχουν και τη φάση τους αφού δίνεις τη δυνατότητα στον καθένα να πειραματιστεί με το φαγητό του και να δημιουργήσει τα δικά του Fajitas με το δικό του γούστο.
Όσο για το πόσο θα ασχοληθείς εσύ με το φαγητό, αυτό εξαρτάται κυρίως από εσένα και από την όρεξη που έχεις για να δημιουργήσεις όλα τα βασικά συστατικά μόνος σου αντί να τα αγοράσεις έτοιμα. Αν πάλι δεν είσαι διατεθειμένος να ταλαιπωρηθείς πολύ, μπορείς μέσα σε 20 λεπτά να έχεις τα Fajitas σου έτοιμα για σερβίρισμα.
Το πιο απαιτητικό κομμάτι της διαδικασίας. Αν θες, μπορείς να διαλέξεις μόνο κοτόπουλο ή μόνο μοσχάρι, οπότε και να δουλέψεις σε ένα τηγάνι. Αλλά σαν καλός οικοδεσπότης, οφείλεις να προσφέρεις και μοσχάρι και κοτόπουλο.
Αν έχεις ένα τηγάνι, προφανώς και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για κάθε κρέας ξεχωριστά. Το κρέας που περιμένει το άλλο να ψηθεί μπαίνει στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ίσα ίσα να παραμένει ζεστό.
Αφήνεις το κρέας και το κοτόπουλο να ψηθεί στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα μαζί με τα λαχανικά. Οι πιπεριές θα αρχίσουν να καίγονται και να δίνουν χρώμα και μυρωδιά στο κρέας. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βγάλεις από τα τηγάνια.
Σερβίρεις σε δύο βαθιά πιάτα.
Για 4 άτομα θα χρειαστείς από 12-16 τορτίγιες για fajitas. Τις βρίσκεις στο super market. Κοίταξε να πάρεις το μικρό μέγεθος. Είναι πιο εύκολο να φτιάξεις το fajitas σου αλλά και να πειραματιστείς και με διάφορες γεύσεις, μιας και στις 2 μεγάλες τορτίγιες, οι περισσότεροι σταματούν, ενώ οι μικρές προσφέρονται για να φτιάχνεις και να ξαναφτιάχνεις.
Για να ζεστάνεις τις τορτίγιες αρκεί να έχεις ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και να ακουμπάς την κάθε πλευρά της τορτίγιας για 10 δευτερόλεπτα. Μην τις αφήσεις παραπάνω και καούν. Θες απλά να ζεσταθούν και να μαλακώσουν.
Σερβίρεις σε ένα πιάτο. Αν δεν έχεις ειδικό ξύλινο σκεύος για να μένουν ζεστές.
Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ώριμο cheddar στα fajitas τους και πρόκεται για μία από τις πιο γευστικές επιλογές. Πάρε ένα κομμάτι ώριμο cheddar (τουλάχιστον 400 γρ.) από το super market και τρίψ΄το.
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Την αγοράζεις έτοιμη, ανοίγεις, σερβίρεις σε μπωλ. Αν προσέχεις τις θερμίδες μπορείς να αντικαταστήσεις την sour cream με στραγγιστό γιαούρτι. Εξίσου γευστική επιλογή.
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Υπάρχει και έτοιμη σε βαζάκι. Αλλά αν θες μπορείς να την φτιάξεις και μόνος σου.
Ανακατεύεις όλα τα υλικά καλά στο μπωλ που έχεις και τις ντομάτες. Προσθέτεις τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο ανάλογα τη γεύση που θες να πετύχεις. Η salsa σου είναι έτοιμη.
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Κι αυτή υπάρχει έτοιμη σε βαζάκι. Αλλά προφανώς και πρέπει να φτιάξεις δική σου.
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Κανείς δεν σε υποχρεώνει σε μια συνταγή με fajitas να φτιάξεις και ρύζι. Αλλά επειδή τα εστιατόρια έχουν κακομάθει τους φίλους σου που θα έρθουν στο σπίτι, καλό θα ήταν να έχεις και μεξικάνικο ρύζι για να μην τους απογοητεύσεις.
Χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά. Περίπου εκείνη την ώρα έλεγξε το ρύζι και αν χρειάζεται κι άλλη ώρα να πιει το νερό, άφησέ το όσα λεπτά χρειαστεί.
Σερβίρεις ζεστό σε βαθύ πιάτο και είσαι έτοιμος να ρολάρεις τις τορτίγιες σου.
Καλή όρεξη...
Είναι χορταστικά, είναι νόστιμα και στην τελική έχουν και τη φάση τους αφού δίνεις τη δυνατότητα στον καθένα να πειραματιστεί με το φαγητό του και να δημιουργήσει τα δικά του Fajitas με το δικό του γούστο.
Όσο για το πόσο θα ασχοληθείς εσύ με το φαγητό, αυτό εξαρτάται κυρίως από εσένα και από την όρεξη που έχεις για να δημιουργήσεις όλα τα βασικά συστατικά μόνος σου αντί να τα αγοράσεις έτοιμα. Αν πάλι δεν είσαι διατεθειμένος να ταλαιπωρηθείς πολύ, μπορείς μέσα σε 20 λεπτά να έχεις τα Fajitas σου έτοιμα για σερβίρισμα.
Υλικά και προετοιμασία για 4 άτομα
Το κρέας και τα λαχανικά
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο σε κομματάκια
- 500 γρ. μοσχάρι σε κομματάκια
- 6 πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Αν έχεις ένα τηγάνι, προφανώς και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για κάθε κρέας ξεχωριστά. Το κρέας που περιμένει το άλλο να ψηθεί μπαίνει στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ίσα ίσα να παραμένει ζεστό.
Αφήνεις το κρέας και το κοτόπουλο να ψηθεί στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μαγειρευτεί ομοιόμορφα μαζί με τα λαχανικά. Οι πιπεριές θα αρχίσουν να καίγονται και να δίνουν χρώμα και μυρωδιά στο κρέας. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα βγάλεις από τα τηγάνια.
Σερβίρεις σε δύο βαθιά πιάτα.
Οι τορτίγιες
Για να ζεστάνεις τις τορτίγιες αρκεί να έχεις ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και να ακουμπάς την κάθε πλευρά της τορτίγιας για 10 δευτερόλεπτα. Μην τις αφήσεις παραπάνω και καούν. Θες απλά να ζεσταθούν και να μαλακώσουν.
Σερβίρεις σε ένα πιάτο. Αν δεν έχεις ειδικό ξύλινο σκεύος για να μένουν ζεστές.
Το τυρί
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Η sour cream
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Η salsa
- 3 μεσαίες ντομάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 πιπεριές jalapeno
- χυμό ενός lime
- ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
Ανακατεύεις όλα τα υλικά καλά στο μπωλ που έχεις και τις ντομάτες. Προσθέτεις τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο ανάλογα τη γεύση που θες να πετύχεις. Η salsa σου είναι έτοιμη.
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Η guacamole
- 2 ώριμα avocados
- μισή ντοματα ξεφλουδισμένη
- μισό κρεμμύδι
- 1 λεπτή κόκκινη πιπεριά (chili)
- 2 κουταλάκια φύλλα κόλιανδρου
- 1 κουταλάκι χυμό lime
- αλατοπίπερο
Σερβίρεις σε ένα μπωλ.
Το μεξικάνικο ρύζι (προαιρετικό)
- 2 κούπες ρύζι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κούπες νερό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι κίμινο σε σκόνη
- 1 λεπτή κόκκινη πιπεριά (chili)
- 2 κουταλιές λάδι
- Αλατοπίπερο
Χρειάζεται γύρω στα 20 λεπτά. Περίπου εκείνη την ώρα έλεγξε το ρύζι και αν χρειάζεται κι άλλη ώρα να πιει το νερό, άφησέ το όσα λεπτά χρειαστεί.
Σερβίρεις ζεστό σε βαθύ πιάτο και είσαι έτοιμος να ρολάρεις τις τορτίγιες σου.
Πηγή: http://www.oneman.gr/
0 σχόλια